Seawind Systems og Dr. Tehn. Olav Olsen inngår ett strategisk samarbeid som inkluderer investering i Norge for en 6.2MW demonstrator.

seawind-6-demonstrator-002

Seawind Systems og Dr. Tehn. Olav Olsen inngår ett strategisk samarbeid som inkluderer investering i Norge for en 6.2MW demonstrator.

Seawind Systems og Dr. Techn. Olav Olsen kunngjorde i dag at de formelt har inngått ett strategisk samarbeid for å fremme nye forretningsverdier ved å fremskynde introduksjonen av 2-blads offshore vind energi systemer med bruk av Olav Olsens design for faste og flytende betong baserte strukturer.

 

Offshore vind er en fornybar energi kilde med stort potensial, men med betydelige hindringer som vanskeliggjør det i å bli en selvdrevet industri. Store utfordringer relatert til installasjon samt store vedlikeholdskostnader gjør det lite attraktivt for private investorer, samtidig som industrien er sterkt avhengig av subsidier.

 

Olav Weider, Direktør hos Olav Olsen, uttaler at Seawind teamet har hatt som mål å utvikle et kommersielt levedyktig alternativ til det nåværende 3-bladede systemet. EU ga nylig dette arbeidet ” Seal of Excellence”. Vi er stolte av å delta i deres 6.2MW demonstrasjonsprosjekt ved Karmøy MetCenter.

 

Martin Jakubowski, CEO i Seawind, sier at den høye kostnaden for vind energi er forbundet med at nåværende offshore modeller er en modifisert versjon av de tunge 3-bladede landbaserte turbinene som ikke er laget for offshore bruk. Offshore vind energi er begrenset til moderert klima da nåværende modeller ikke er utviklet til å motstå utfordrende klima som orkaner.

 

Seawind vil tilby den første 6.2MW 2-bladede energi turbin spesielt utviklet for offshore bruk. Med sitt «teetering» oppheng og retnings kontroll system er den bygd for ekstreme værforhold offshore. Vi er veldig stolte av å jobbe sammen med det prestisjetunge ingeniørfirmaet Olav Olsen på vår første offshore demo vindturbin.

 

Seawind implementerer nøkkel teknologi for å gjøre vindturbiner robuste og egnet  for installasjon og operasjon offshore selv i orkanutsatte områder som Øst Asia og USA. Turbinhuset har helikopter dekk som gjør det mulig å bringe både personell og utstyr trygt om bord i vanskelige værforhold. LCOE vil bli betydelig lavere enn for tradisjonelle offshore vindturbin systemer.

 

Seawind System og Olav Olsen har inngått ett samarbeid for å bygge den første demonstrasjonsturbinen i 2018, med bruk av Seawind’s 2-bladede turbin i kombinasjon med Olav Olsens innovative betongfundament. Olav Weider uttaler: Offshore betongstrukturer, slik som Condeep plattformene, har vært Olav Olsen’s varemerke siden 70 tallet. Vi har samarbeidet med Seawind´s tekniske team for å utvikle ett design tilpasset deres unike 2-bladede vind turbin. Olav Olsen har en lang og god historikk relatert til utvikling av innovative offshore konstruksjoner.